SPELUITLEG

INTRODUCTIE

*Op deze pagina vind je meer informatie over de pubquiz. We druk doende alles op te zetten, dus deze pagina zal zich de komende tijd verder vullen. Heb je ondertussen een vraag waarvan het antwoord hier niet bij staat? Mail [email protected].

De Online Pubquiz wordt georganiseerd door, en live gestreamd vanuit, Escaperoom Groenlo. Het is een quiz bestaande uit gevarieerde vragenrondes begeleid met filmpjes, foto’s en audiofragmenten. Inclusief pauzes en uitslag zal het ongeveer anderhalf a twee uur duren.

Wil je voor jouw bedrijf of organisatie een online pubquiz door ons laten organiseren kijk dan hier.

SPELOPZET

AANMELDEN

Teams kunnen zich aanmelden via het formulier op https://pubquiz.escaperoomgroenlo.nl

De teamgrootte is optimaal bij 2 tot 5 personen. Maar in je eentje spelen kan natuurlijk ook. Spelen met meer dan 5 teamleden komt niet echt ten goede aan de communicatie onderling. We raden je aan om dan nog een team aan te melden. Ook leuk voor de onderlinge competitie. 😉  

Per team hoeft maar één contactpersoon zich aan te melden. Deze krijgt dan van ons alle benodigde informatie en kan dit doorsturen naar de rest van het team.

SLUITINGSDATUM AANMELDEN

Aanmelden kan tot de dag voor de quiz 22:00 uur via https://pubquiz.escaperoomgroenlo.nl

GROEPEN

Omdat we ons kunnen voorstellen dat het extra leuk is om met je vereniging, familie of club met een flink aantal teams mee te doen, kun je ook van van die overkoepelende groep de naam invullen. Op die manier kun je dus ook makkelijk een ranglijst maken van jouw vereniging of club.

VOORBEREIDING

Uiterlijk op de ochtend van de quiz ontvangt de contactpersoon van ons een mail met daarin:

 • een youtube-link waarop wij de quiz live-streamen.
 • een link naar het formulier waarop jullie per team de antwoorden kunnen invullen.
 • nuttige en eventuele last minute informatie voor het spelen.

We vragen de contactpersoon deze informatie verder in de groep te verspreiden.

Alle teamleden kunnen de online pubquiz ieder vanuit hun eigen huis spelen. Om te overleggen kunnen jullie contact houden via een (video)chat-programma. Hiervoor vinden jullie onder het kopje ‘chatprogramma’s’ een aantal tips.

Ongeveer 20/30 minuten voordat de quiz begint, gaan we live via de youtube-link die we jullie hebben gemaild, zodat je weet dat je goed zit. 

Pro tip 💡

We gaan ‘samen thuis uit’. Dus kleed je lekker op z’n stap-avonds, zorg voor voldoende drankjes, chips, nootjes, bitterballen, etc binnen grijpafstand en laat de gezelligheid beginnen! 🎉

CHATPROGRAMMA’S OM CONTACT TE HOUDEN MET TEAMGENOTEN

DE QUIZ

De pubquiz bestaat uit 6 rondes van elk 10 vragen. De vragen moet je kunnen beantwoorden met parate kennis, dus niet googlen 😉 

Je kunt de vragen meteen in het online antwoordformulier zetten. Voor de zekerheid kun je de antwoorden het best ook even ergens opschrijven, voor het geval de internetverbinding eruit vliegt.

Na 3 rondes houden we een korte pauze.

APPEN MET DE SPELLEIDER

Tijdens de quiz kun je ons appen via 06 21223383 of deze link: https://wa.me/31621223383 Zo kun je eventueel foto’s en berichten sturen, of andere teams waarvan je weet dat ze meedoen een beetje op scherp zetten 😉  De berichten behandelen we dan tussen de rondes door en zo kunnen wij mooi zien ‘hoe de sfeer erbij hangt’.

Tips tijdens het spelen 💡 
 1. Zorg dat je twee verschillende apparaten hebt om de youtube-stream te kijken en contact te houden met je team.
  Bijvoorbeeld de youtube-app van je tv om de stream te bekijken en een laptop of mobiel om met je team te overleggen. Degene die de antwoorden instuurt zou daarnaast eventueel nog een apparaat bij de hand kunnen hebben met het formulier, maar in de pauzes even schakelen om de antwoorden in te vullen kan natuurlijk ook.
 2. Beperk het volume van de youtube-stream. Eventueel kun je ook je microfoon tijdens de rondes op ‘mute’ zetten en tijdens de rondes gebruik maken van de chatfunctie van je communicatieprogramma. Dit voorkomt dat via de microfoons van alle teamleden de vragen meerdere keren door de kamer echo-en omdat de stream niet bij iedereen gelijk loopt. Gebruik van een koptelefoon kan ook helpen voor een goede onderlinge communicatie.
 3. Voor de zekerheid kun je de antwoorden -naast invullen in het online antwoordformulier- het best ook even ergens opschrijven. Dit voor het geval je verbinding met het internet verliest.

INSTUREN VAN DE ANTWOORDEN

We willen je vragen om de antwoorden zo kort mogelijk te noteren. Het liefst één woord of kreet als dat kan. Dit draagt bij aan een snelle uitslag.

Het insturen van de antwoorden kan via het online formulier tot 5 minuten na de laatste vraag. Het helpt ons enorm voor een snelle verwerking om de antwoorden zo snel mogelijk binnen te hebben, dus we willen vragen om tijdens de quiz de antwoorden al in te vullen, zodat je ze na de laatste vraag meteen kunt versturen.

ANTWOORDEN EN UITSLAG

Na een pauze zullen we de antwoorden op de vragen doornemen. De uitslag zullen we dezelfde avond nog delen via een mail naar de teams. Als het een beetje meezit met nakijken, dan zullen we wellicht zelfs meteen na het behandelen van de antwoorden de uitslag in de stream bekend maken.

SPELREGELS

 1. Google, Shazam of andere methodes om vals te spelen zijn vanzelfsprekend niet toegestaan. Dit komt niet ten goede aan je eigen spelplezier en dat van anderen. Dus hou het sportief en laat ‘hulplijnen’ achterwege. Daarbij… voelt het wel een beetje Lance Armstrong als je zo moet winnen toch? Dan liever Joop Zoetemelk! 😉
 2. Antwoorden kunnen tot 5 minuten na de laatste vraag worden ingestuurd.
 3. Over de uitslag kan worden gecorrespondeerd. Bij twijfel beslissen wij.

FAQ

 • Zijn we zichtbaar voor andere teams?
  Nee. Je kunt je eigen communicatiemiddel kiezen en bent dan hooguit alleen zichtbaar binnen je eigen team. Als je foto’s instuurt kan het wel zijn dat we deze tijdens de quiz tonen.
 • Mag je google of andere online bronnen gebruiken?
  Nee. Net als bij een pubquiz in de kroeg mogen de antwoorden niet worden opgezocht.

OPENBARE ONLINE PUBQUIZ ZATERDAG 20 MAART 2021

AANMELDEN

Aanmelden kan via https://pubquiz.escaperoomgroenlo.nl

TIJDSCHEMA

19:40 uur (±) Youtube stream live
20:00 uur Quiz deel 1
20:30 uur Pauze
20:45 uur Quiz deel 2
21:15 uur Pauze
21:30 uur Antwoorden
21:45 uur (±) Einde quiz

We kunnen niet 100% beloven dat dit op de minuut klopt. Het kan een beetje uitlopen. Net als een goeie stapavond.

PRIJZEN

 • Het gaat natuurlijk om de eer, maar we hebben vaak ook nog wel een leuke prijs.

CONTACT

Escaperoom Groenlo
Beltrumsestraat 10
7141 AL Groenlo
https://escaperoomgroenlo.nl
[email protected]
tel. 0640219941